mandag den 7. juni 2010

En weekend i Aya og Woogi`s navn

Så kom weekenden hvor vi kørte ti Vejen DcH. Bent og jeg havde sat Marianne og Zippo af inde hos Ribehundevenner, her skulle hun til landsholdssamling. Vi kørte videre til Vejen, hvor vi stillede et telt op som vi skulle sove i. Ikke at der var megen plads når først luftmadressen kom ind, og der skulle også lige være plads til 3 hunde. Vejen folkene var ved at gøre deres klar og skulle heldigvis have noget at spise, så Bent og jeg fik lusket os til en god gang grill mad skønt.....
Aya på vej op af A-brættet.
Lørdag skulle jeg starte med at gå banegennemgang på agility klasse 1 banen for små hunde og spring klasse 3 banen for store hunde. Huhej hvor det gik, 11/2 bane gennemgang på ag banen og 2 gange rundt på springbanen. Hente Woogi og ind og løbe med hende, et par fejl blev det til men hun havde det sjovt, over og hente Aya ind på en meget svære sp bane, og selvfølgelig blev vi disket kunne altså ikke finde rundt.
Så fik jeg lidt pause inden jeg atter skulle gå to forskellige baner, Aya skulle løbe Ag 2 og Woogi sp 1.
Aya vandt ag 2 og er nu rykket op i ag 3 :-) Woogi vandt også sp 1 og fik dermed hendes først opryknings pind, seje tøser :-)
I de åbne klasser var vi med, vi lavede nogen små fejl, men alt i alt en rigtig god og varm dag :-)
Aften blev sluttet af med grillmad som Vejen stod for, dette var ganske hyggeligt.
Søndag samme forløb, sp 3 på en bane og ag 1 på anden bane. Jeg kunne altså ikke lige overskue dette, så jeg spurgte Bent om han kunne tænke sig at løbe med Aya. Og han var ikke sent til at svarer, at det ville han meget gerne. Jeg tog Woogi med ned til de små hunde, og Bent hentede Aya, OK Aya gik og ledte efter mig, men Bent fik hendes opmærksomhed tilsidst ved hjælp af et par guffer. Aya skulle løbe som nr. 2. Så jeg lurede bag et telt. Starten gik og Bent fik Aya pænt med rundt. Aya løb meget velovervejede hun skulle jo lige læse Bents signaler. Men de kom igennem og alle klappede især mig, hvor var jeg stolt at Aya og selvfølgelig også Bent. Som aldrig har gjort andet end at give Aya et par guffer og et par klap, han har aldrig løbet med hende, eller gået en tur med hende. Det bedste er så at Aya og Bent vandt spring klasse 3, hvor var I bare gode. Tillykke Bent.
Woogi havde et super løb, men rev dog 2 sidste spring øv øv øv.... Woogi´s dag gik med at øve ting som vi ikke har kunne og langt de fleste fik jeg gjort rigtig, hun er en sjov hund at løbe med, og som Marianne siger man bliver kun glad når man løber med Woogi...
Aya havde så med mig 2 fantastiske åbne klasse løb, hun blev nr. 2 i dem begge, og fik dermed også en DM udtagelse hvor sejt.
Udover at jeg løb der med mine hunde, så skulle Emily og Dreamy stille op for første gang. Emily havde valgt meget fornuftigt, kun at stille Dreamy op i spring klasse 1. Dreamy løb flot om lørdagen og de fik en flot 2 plads. Hvor var i søde at se på :-) Det skal nok blive godt :-)
Søndag løb de igen, men da Dreamy jo er ganske ny og der skal ikke meget for at få en ny hund ude af kurs, så skete det også her for Dreamy, det var over på den ene langside hvor Dreamy skulle hoppe ud mod teltene, men ikke ret langt derfra stod en anden sheltie og skabte sig helt vildt over at Dreamy var inde og løbe, alle kunne se at Emily ikke kunne få Dreamy med sig pga den hund, også selv om både Sanne Ammitzbøl og jeg råbte til ejeren at de skulle få ro på den hund. Det er en ting jeg syntes er så usportslig opførsel overfor dem der løber på banen. Man lader ikke sine hunde lege eller stå og gø sindsygt lige ved siden af banen så det genere de hunde der er inde og løbe. Jeg ved godt at vores hunde skal være vant til det, men her snakker vi om unge urutinerede hunde, der skal ikke altid så meget til før de kommer helt ud af den. Så kære agility førere tænk jer lidt om.
Det skal ikke hedde sig ,at det var fordi det var en af mine hvalpe der løb, jeg ville have reageret hvis det havde været en anden hund og fører, jeg ved ikke hvad der for folk til at opfører sig sådan, men jeg må indrømme at gal det blev jeg. Og hvis I vil læse om andres måde at se stævnet i weekend på så læse her http://blog.kewstock.dk/ Det er nemlig god læsning og kan måske få folk til at tænke sig lidt om.
I næste weekend er det Dweet der får sin debut, det glæder jeg mig meget til at se. Det er rart når ens hvalpe kommer ud i hjem hvor de bliver brugt og det er også skønt at se deres resultater uanset om det er agility, lydighed eller noget helt andet. Jeg har lige set at Cindy som er en hvalp efter Aya gør sig godt i DcH lydighed, jeg ved også at flere af Aya hvalpe er ved at træne sig godt op i agility. Jamen det er skønt at være opdrætter.

1 kommentar:

Anni Pedersen sagde ...

Til lykke med de flotte resutater i wwekenden, rigtig flot gået.