søndag den 29. september 2013

Unghunde mentaltest af Uha


Weekenden startede med at jeg kørte ud til Hanne Svejstrup som har hvalpe Hanne hvalpe
Og det er Carson der er far til dem, så Carson og jeg tog på hyggetur helt selv. 
Hjemme ved Hanne lukkede vi Carson ud til de 3 lækre hvalpe, og her er det Stanley og Smarty som spiller op til far Carson.

Målet var at tage et billede af far, mor og børn, men da børnene er meget svære at få til at sidde stille, fandt Hanne på denne fantastiske løsning. Her er det far Carson, Hanne med Stanley, Smarty og Spotify ved siden sidder storesøster Sandy (som også er efter Soffy og Carson) og Soffy. Total hyggelig eftermiddag og aften, og total misundelig over at se de dejlige hvalpe. 

Lørdag meget tidlig om morgen kørte Uha og Woogi samt jeg til Hillerød. Uha skulle op til unghunde mentalttest. 
Noget jeg plejere at gøre ved mine hunde, især når de går i en flok så er det rart at se hvordan de er når de er for sig selv. 
Det var Welsh Corgi Klubben der afholdet det, og det var sjovt at se deres race også. 
Nå men til selv testen, så starter man med at gå igennem en flok mennesker, Uha skulle lige snakke med dem alle sammen, så går man ud til et andet menneske som så går en tur med hunden, og derefter leger vi med klud, og ser om Uha vil lege med en fremmed, det var ingen problem :-)
Derefter går vi over og ser om der er jagt i hunden, en klud løber zig zag og man ser 2 gange om hunden løber efter den, Uha stod helt stille første gang, men anden gang skulle hun godt nok prøve at fange den :-)
Næste moment er hvor vi skal stå stille i 3 min, Uha spiste græs, snuste og tissede :-)

Så kommer det alvorlige, vi skulle gå lige frem mod en kedeldragt som lå ned, men da vi var nogen meter fra den, blev den trukket op og wupti Uha var den der var skredet :-) Jeg endte helt oppe ved kedeldragten og skulle snakke med den, tja det har jeg så gjort alle de år jeg har været med, man føler sig lidt dum, Nå men Uha havde fundet den som havde trukket dragten op og stod ved hende :-) Så måtte jeg ned efter hende og vi måtte hen og snakke sammen med kedeldragten, Nææ sagde hun Uha det er bare sådan en fyr :-) Så går man lidt frem og tilbage for at hundene skal afreagere på oplevelsen. 
Næste moment er en kæde der bliver trukket over en metalplade, også her hoppede Uha væk, og jeg måtte atter snakke med kæden og pladen, indtil Uha kom hen til mig :-) 
Så kom vi til spøgelserne 2 stk kommer skiftevis gående imod os, og Uha lagde ud med at stå bag ved mig, først efter noget tid sagde hun wuf meget stille, så et wuf mere og mere og pludselig et skrig jeg vil væk .........
Jeg tog snoren af hende og stillede mig hen igen, Uha var klog gik hen til flokken af mennesker som altid er med. Her fandt hun en mands ben og stillede sig imellem dem, så kunne jeg jo tage mig af spøgelserne :-) Ja ja jeg måtte ud og snakke med dem, og tage tøjet af dem, så kom Uha yeaha det er mennesker sagde hun:-)
Den sidste ting vi skal igennem er skud, vi får en klud som vi skal lege med, mens der bliver skudt 2 gange, Uha var så ligeglad med skudene, for vi legede jo. Derefter skal vi stå stille og høre atter 2 skud. Også her kunne det ikke røre Uha mindre :-) 
Total sej hund. 
Uha gennemførte mentaltesten, ligger ok i forhold til ønskeprofilen, men iforhold til mine andre hunde ligger hun rigtig godt, hun er en fornuftig hund, som afreagere rigtig godt, og som er sikker på at når der virkelige er fare på færde så er jeg der :-)
Skøn dag 
Søndag har været hygge dag, her på billede er det 3 generationer. Woogi 6 år , Mia snart 2 år og Ronja 12 år

Ingen kommentarer: