lørdag den 27. juni 2015

FP Fæhundens Uha Uha (Uha)

Der er sket så meget her på det sidste, jeg har været en del i jylland/fyn og arbejde, og jeg har boet hos Mona og hendes skønne hunde :-) 
Der var også en grund til at jeg i denne uge skulle arbejde på fyn, jeg skulle nemlig op til en Færdselsprøve med Uha :-)

Mona havde for længe siden fortalt at Tuci skulle op til en Færdselsprøve, og nå jeg vi snakkede om den og ikke andet, men for små 14 dage siden ringede hun til mig og spurgte om jeg ikke havde en hund, da Brenderup DcH som afholdt prøven manglede hunde ??? hmmmm næ sagde jeg, Livi er ikke klar efter hendes løbetid og Uha (hahahaha) nå men Mona lokkede og lokkede, og tja, så ringede jeg til Susan som stod for prøven, vi snakkede lidt frem og tilbage, og wupti Uha var meldt til. 
Her sidder Uha og Tuci efter de begge har bestået deres Færdselsprøve
Nå men jeg arbejder også bedst under pres. Øh Uha skulle nu lære lineføring, fri ved fod, sit og ikke mindst dæk, Og en langtids dæk hvor hunden skal blive liggende mens en anden hund laver programmet. Pyyyyy. Uha har aldrig gået på plads i snor, for ikke at snakke om fri ved fod, Sit kan hun fra agility, dæk var en by i Rusland. Sæt igang Pia og Uha :-) :-)

Den 21 juni tog Uha og jeg lige til ag stævne i Guldborgsund DcH hvor hun i øvrigt vandt begge klasse løb, da jeg kom hjem, havde jeg pakket firmabilen og vi kørte over til fyn hvor vi skulle bo hos Mona og hundene. Mandag aften kørte vi til DcH Brenderup hvor vi fik trænet programmet. Uha kunne ikke vendingerne, tja vi havde tirsdag til at få dem på plads :-)
Tirsdag aften trænede jeg og Uha vendiger, så måtte jeg håbe det var nok :-)

Onsdag aften kørte vi så til prøve. Jeg skulle op som hold nr 3. vi stod selvfølgelig og så på de andre, de 4 første bestod lydighedsdelen, så var det vores tur. Uha skulle ligge langtidsdæk først, og jeg stod musestille, så hun ikke troede at jeg kaldte på hende, Hunden der gik lydighed gik fint, og da jeg endelig måtte vende mig om. lå Uha i samme stilling som da jeg havde gået fra hende, dygtige lille hund :-) Vi måtte ikke have legetøj eller godbidder med, så hvordan belønner man så sin lille hund, jo jo hun bider bare i ens bukseben :-) :-)
Så skulle vi gå lineføring, Uha gik som en drøm og vendingen sad lige i skabet :-) Og når hun syntes vi gik for langsom hoppede hun og sagde vov :-)
Fri ved fod, kunne have været bedre men hun fulgte mig godt, sit sad også i skabet og dæk skulle jeg lige hjælpe hende helt ned, og hun gik direkte på plads men alt i alt en super oplevelse for mig, da Uha jo ikke har trænet så længe i det. 
Dommeren lod os bestå, dog sagde hun at jeg skulle tænke over jeg havde en lille hund og skulle ikke gå så hurtig, ok i weekenden løb den lille hund fra mig, og jeg med mine lange ben havde svært ved at følge hende hahaha. 
Så skulle vi ind i byen, her mødte vi biler, indkøbsvogne, mennesker, cyklister, masse af hunde, og de skulle bindes af og en fremmede hund skulle passere, Uha var da så ligeglad. :-)
Dommeren kom hen og sagde tillykke I har nu bestået Færdselsprøven :-) Seje Uha. nu er hun gået i fodsporene på Ronja og Woogi som også har den prøve, tror ikke der er så mange sheltier i DK der har den prøve :-)
Titlen føres på stambogen som FP :-) 
Ej hvor er jeg stolt af mine lille hund. 
Mona´s Tuci bestod også, så vi var to glade mennesker der kørte hjem den aften. 
Tusinde tak til DcH Brenderup for at jeg og Uha kunne være med til prøven, det er altid dejligt at komme tilbage til en gammel klub, :-)

Ingen kommentarer: