mandag den 5. november 2018

6 uger og udstilling i Herning

Hvalpene er nu 6 uger, og hold nu op en flok vilde små djævler jeg har fået mig. De bider i alt, de er i alt, og de er over alt :-)
Foula´s Funny Hippie

Foula´s Blue Funny Miracle

Foula´s Bi Funny

Foula´s Funny Dusty

Fredag tog hundene dvs 10 stk og jeg til jylland, nærmere sagt Silkeborg. Livi var lige blevet smidt af ved Marianne og Bent, så hun for en gang skyld kunne hygge sig uden hvalpe. 
Hvalpene tog den ca 2 1/2 time lange køretur i stiv pote, en smugle piv det første kvarter, men så sov de. 
Over hos Maiken kom de ud i haven og de indtog den med fuld skrue. 
Her er de ved at grave fliserne op

Leg og hyrdning bliver det også til

Hippie hygger 

Lille Blue Miracle

Hjemme igen indtog de atter huset med fuld skrue, og i dag var min første ferie dag. og den blev brugt på hygge med hundene, tilføje det allersidste legetøj jeg har til dem, nemlig boldkassen. Også den indtog de som om de aldrig har prøvet andet. 
Far Zoomi hjælper lige til 

Hippie løber op og ned af solvognen. 

Lille Bi springer op i boldkassen

Og afsted det går

Nå ja så var jeg jo i Herning med Waboo. Waboo er ikke i bedste pelskondition, men hun skulle jo opleve en stor fyldt hal. 
Dagen startede med at en dame sparkede ind i hende, uden at Waboo havde gjort noget, jeg blev en anelse sur, og Waboo blev noget utryk, det er første gang jeg har oplevet hende sådan. Men heldigvis mødte hun mange agility venner ved udstillings ringen og de hyggede om  hende. Og det hjalp. 

Dommeren var Marianne Baden
Waboo fik Excellent og blev nr 2 i junior klassen 
Kritik
13 mdr. gammel, velansatte ører, mørke en anelse runde øjne, korrekt bid, tilstrækkelig underkæbe, fin hals, overlinjen ikke helt på plads, velvinklet, rør sig effektivt, smuk sort pels.

Søndag skulle vi på igen. Og set i bakspejlet skulle vi nok være blevet hjemme. Sikke en dag 
Dommeren var Knut Sigurd Wilberg 
Waboo fik very good
Kritik
tispa af ganske bra type, for smal og uudviklet i fronten, ønsker mere brystdybde, bra vinkler bag, kunne have mere drive i gangværket

Ok her knækkede filmen lidt, Waboo løber faktisk rigtig godt, og viser sig så godt, Men det er svært at se bevægelser når man ikke kigger på hunden. De andre skulle løbe i en trekant, jeg skulle bare løbe frem og tilbage, dommeren kiggede ikke engang. Dommeren rørtet ikke ved Waboo eller de andre hunde, han var i den grad bange for hundene. Det var så sørgeligt at se, 
jeg stod med en tervueren han unghund, og den blev nærmest overfaldt af dommer og ringpersonale, en meget ubehagelig oplevelse for mig og hunden, havde det været min egen hund, var jeg gået. har en klar aftale med Mona at hvis jeg går med hendes hunde og jeg følger dommeren overtræder min grænse, så går jeg ud af ringen. 
Men en dommer der ikke tør rører ved hundene, en dommer der vender konsekvent ryggen til, en dommer der skriver noget som det er en prinsesse, the King og I love og næsten ikke andet i kritikkerne kan man da ikke tage seriøs,. En dommer der ikke mærker efter om hanhundene har begge sten, han ikke engang så meget overvejede at rører dem bag til. Jamen jeg kunne blive ved. Det var top underligt. Heldigvis var vi flere belgier ejer der stod sammen, gik op til DKK og indgav en klage over dommeren, vi lagde 500 kr på bordet. men først mødte man en DKK mand som var noget så ubehøvlet. Og det var os der var sippet, sarte og vi havde jo en race der var utilregnelig, osv. Hallo vi indgiver en klage, tag i mod den, du har ikke været der, og om så dommeren har været en anerkent dommer som ung, Måske men det kommer ikke sagen ved. Vi vil gerne klage og betaler selvfølgelig. Tilsidst fik vi lov til at klage. 
Jeg tænker bare når jeg melder til udstilling i DKK koster det 385 kr for 1 hund. Hvad får jeg for det ? 
Jeg får lov til at udstille min hund i en bestemt klasse
Jeg får på min hundeweb hendes kritik jeg får den ikke fysisk
jeg får et kort stukket op i luften som enhver foldboldspiller har prøvet. jeg får ingen bånd mere. 
Jeg får lov til at stå med min hund maks 5 min i ringen, hvis jeg så er heldig så kigger og rører dommeren min hund. Søndag skete det ihvertfald ikke. 
Jeg må tage en alvorlig snak med mig selv om jeg gider DKK udstilling mere, vi betaler mere og mere, og dog får vi mindre. Skal ihvertfald til at kigge efter hvad dommer også nu ved belgierne, plejer at skulle kigge hos sheltierne, men det er mere fordi om dommeren er til engelsk eller amerikansk, 
Men uanset hvad så har jeg den smukkeste, den dejligste den bedste og sødeste Waboo, det kan ingen tage fra mig :-)

Ingen kommentarer: