mandag den 31. august 2009

Opdate på DM i rally

Her er hun så Aya som Danmarks mester i rally ekspert 2009
Jeg ved stadigvæk ikke om jeg har fattet det, især fordi Aya har haft det så skidt, at det virker helt utroligt at hun kunne gå op og gøre det så godt.
Det skal siges at banerne var svære skiltene stod tæt og man skulle godt nok fange sin hunds opmærksomhed hele tiden for ellers gik man ind i et skilt eller en kegle.

Har lige set resultaterne på DM egen hjemmeside
Og her kan jeg se at Aya har i alt fået 99 point.
Hun fik 98 point i første gennemgang og 99 point i andet gennemgang hold da op. Faktisk er det lige de 2 certer jeg mangler for at Aya kan blive champ. Men mon ikke jeg får dem de næste par gange jeg er ude :-)

Billede ovenover er taget lige efter præmieoverrækkelsen. Godt I ikke kunne se på mine hænder at de rystede :-)

Aya ville altså ikke kigge på fotograferne :-)
Kim og Dundee var også med de blev nr. 6 i øvet klasse, det var flot, Kim lavede nogen dumme fejl som Dundee ikke kunne gøre for.
Sikke en kontakt vi har. Aya er rigtig god når jeg får hende kørt op :-)

Annemarie og Renault fra Belgierklubben kreds 1 var også med, vi skulle have et billede til klubbens hjemmeside
Men Renault ville ikke helt som vi ville have ham til, tro mig Annemarie og jeg grinede en del :-)Renault havde jo Annemarie med som vedhæng og hun glemte også en øvelse, synd for de havde en rigtig god kontakt :-)
På æres pladsen lå en briard, den var under selv rally øvelserne stukket af over til en LP hund. Jeg ved ikke hvad den gjorde ved Aya for hun var ihvertfald ikke tryk ved at skulle gå rundt så tæt på den :-(
Jamen igen, hold da op hvor Aya søgte kontakt med mig, hun var bare skøn.
Her er vi ved ind marchen. Jeg havde taget Coco med så Aya kunne få fred. Renault tog det ganske pænt, men Coco var ikke specielt stor fan af Århus pigegarden. Coco var godt nok lidt bange for det, hun ville ikke engang spise lever eller ost. Når men hun kunne jo ikke komme væk, så hun måtte søge trøst hos Renualt engang imellem.
Som I kan se så var det kærlighed ved første blik. Coco og Renault var bare helt vilde med hinanden. Det var bare så sødt :-)









lørdag den 29. august 2009

Aya er DANMARKS MESTER i rally ekspert klassen

SÅDAN, vi gjorde det, altså Aya og jeg. Vi tog til Danmarksmesterskab for rally i Sabro idag. Jeg havde ikke de helt store forventninger, Aya har jo været temmelig syg, og jeg så hvad de andre kom med af point, så jeg sagde vi er jo bare med.

Vi havde pakket bilen, Sanne, Paya, Coco, Woogi og Ronja jo der var læs på. Jeg var da en smugle nervøs og sommerfuglene i maven var der også. Men som altid så stoler jeg på Aya og jeg ved hun kan.

Vi skulle alle igennem en gang i hver klasse så tog man de 10 bedste og de gik videre i finalen. Og om ikke Aya kom i finalen, hmm jeg var selvfølgelig stolt, mit lille problem med Aya er at hun ikke er vild med hvepse, og da hun skulle ligge på æres pladsen kom der selvfølgelig en lille fyr flyvende, hold da op hvor dæk måtte bruges mange gange, men det må man også godt.

Man er jo altid lidt streng ved sig selv så jeg var ikke sikker på at hun havde ligget længe nok. Nå men vi skulle jo ind og gå lidt efter, og I kan tro jeg havde en god og opmærksom hund. Sanne sagde at flere havde sagt, at der blev godt nok ikke trukket meget:-)

Så skulle vi bare vente og vente. Resultaterne blev råbt op, puha jeg havde det skidt, Kim med Dundee sagde at jeg ville komme på skamlen, ja god med dig sagde jeg, de andre var altså også gode. Men som tiden gik så blev flere og flere nævnt bare ikke os. Og de kom til nr. 3 næ ikke mit nr. så blev nr 2 kaldt op og det var heller ikke mig. Så det endte med at vi blev DANMARKS MESTER 2009 i ekspert klassen SEJT SEJT

Var jeg måske lidt stolt og glad jaaaaaaaaa.

Billederne kommer senere. Og en længere forklaring, nu vil jeg bare ind og nusse min bedste Aya

mandag den 24. august 2009

Woogi til agility konkurrence på Vestfyn

Så kom dagen hvor Woogi skulle med mig selv til agility konkurrence. Aya måtte jo blive hjemme, da hendes hul ikke helt er helet :-( Men det ser bedre ud :-) Jeg var spændt på hvad Woogi ville sige når hun var med mig helt selv.
Men hun er nu sød, hun var da ligeglad, og hun hyggede sig med mig :-)
Billedet er taget af Gitte Poulsen http://www.schnauzerpower.dk/

Hun løb godt, jeg ved godt at vi ikke har trænet ret meget, men jeg bruger disse stævner til at hun skal vende sig til telt og al den virak der er omkring en bane. Noget hun faktisk er ligeglad med skønt.
Jeg havde selvfølgelig ikke mine fodboldstøvler på, men mente heller ikke at vi skulle løbe så hurtig. Men allerede i agility 1 løbet måtte jeg sande at vi godt kunne løbe hurtigt, og vupti så lå jeg der lige så lang jeg var, ups dette er aldrig sket for mig før, og det er heller ikke særlig behageligt :-( Når men vi løb videre og Woogi endte på en 4 plads med 10 fejl.
Agility åben fik vi også 10 fejl i men vi blev nr. 7. Woogi har slet ikke trænet meget på slalom så det var der vi fik fejl hele tiden. Så nu ved jeg hvad vi skal træne. Spring åben var svær, jeg plejer ikke gå mange banegennemgange men denne gang kunne jeg slet ikke finde rundt. Puha. Jeg var også enig med mig selv at hvis Woogi begyndte at blive usikker i dette løb, så ville jeg tage nogen nemme forhindringer for hende så hun kunne blive glad. Men sådan skulle det ikke gå hun var formidabel i alt det svære jeg var sku stolt :-) så kom vi til slalom og endelig gik hun ind i den jubii men så midt i det hele lavede hun en fejl , jeg valgte at fortsætte og lod mig diske. Men et løb jeg var stolt af. Spring klasse 1 blev vi nr. 3 med 5 fejl. Og igen var det slalom, jo jeg ved hvad min fritid skal gå med nu :-)

Det var en rigtig hyggelig dag, med mange supporter, som bare var så søde, de kom med kaffe, kage og slik :-) en stor tak til Birthe med Chip og Ming, Mette med Moni og ikke mindst Torben og Solveig med Sille og Alina. Alina var bare så glad for at se mig og Woogi.

Til sidst gik Moni, Cille, Alina og Woogi over til stranden for at bade, eller nærmere sagt det var Sille og Woogi der badede Alina passe på ca 1/2 meter ude i vandet og Moni klarede stranden, så vi var godt dækket ind :-) Woogi var ihvertfald træt da vi kom hjem, jeg skulle ud og lufte Coco, Aya og Ronja, de havde jo været selv. Men for en gang skyld var det kun Coco og Aya der løb mens Woogi bare gik rundt, det plejer ikke ligne hende :-)

Ugen her skal bare gå med at gøre Aya klar til DM jeg ved ikke om det kan lade sig gøre, men jeg håber da :-)



mandag den 17. august 2009

Aya skal til DM i rally

Jeg fik en mail om at Aya havde kvalificeret sig til DM i rally :-)Jeg var selvfølgelig glad :-) Men jeg er jo også en smugle bekymret, da hun jo ikke er helt rask. Men vi har 14 dage endnu, så mon ikke hun kommer sig :-)
Igår var vi på have arbejde og Aya havde fundet et hul og skygge som hun lagde sig i.
Nå ja så hold vi jo en lille pause som Coco, Woogi og Aya udnyttede.
Aya er ikke en nusse hund, men igår var hun ekstra kælen. Pludselig ville hun ligge oppe ved mig, og hun lå der længe. Det er ikke sjovt at se sin hund være syg.



Det går bedre med Aya

Aya har det lidt bedre. Hullet er stadigvæk pænt stort, men hun er rigtig god til ikke at slikke i det :-) Men da der har været en del spy fluer, så valgte jeg at købe en T shirt til hende.
Er hun ikke smart :-)
Sanne klagede lidt over farven men jeg syntes nu den er flot :-)
Senere havde jeg glemt at tage T shirten af hende og hun gik ud for at tisse, tja så måtte Sanne ofre en af hendes bluser, men den var lige stor nok :-)

Aya skulle have været i agility konkurrence på søndag, men jeg har meldt hende fra, hun kan jo ikke løbe med et hul i siden.


onsdag den 12. august 2009

Aya til dyrlæge

Tja den rift som Aya fik fra flyveturen. Den blev desværre værre. Og i går måtte vi køre til dyrlæge :-(
Den var betændt og der var kommet et stort hul. Aya tog det nu ganske rolig ved dyrlægen. Og hun sagde at det var dødt hud og hvis det ikke ville gå væk af sig selv, så skulle hun opereres. Næ nej sagde jeg, vi prøver lige om det ikke kan gå i sig selv.
Aya har fået piller til 10 dage og skal have såret renset og der skal sprayes noget på så hun ikke bider og slikker i det.
Altså hvor er Aya uheldig ;-( Vi fik hende nu ordenligt undersøgt og jeg skal love for at hun har sår over det hele. Så Aya er den det er gået værst ud over :-(
Her til morgen var der rigtig gået hul som I kan se på billedet. Men Aya tager det nu rolig, på nær når jeg gør det rent, så suser hun rundt som sindsyg.
Jeg har meldt Aya til agilitykonkurrence, men må nu se om vi kommer med. For det skal ihvertfald være hele ordenligt inden hun skal ud og strække ud.
Woogi passer nu på Aya, hun snuser til hende og vil gerne være i nærheden af Aya, det er så hyggeligt at se på :-)

mandag den 10. august 2009

Flyvende hunde

Her sidste dag, tog jeg alle hunde ud på en skydebane for at lufte dem. Paya har været skadet og skulle holdes i ro i 5 dage, så da hun endelig måtte komme løs, så skulle hun godt nok også have afreageret.
Aya, Coco, Woogi og Paya løb som sindsyge, Ronja var mere fornuftig og blev omkring mig.
For enden af marken tag fanden ved Paya først løb hun til den ene side derefter til den anden side, og med sig havde hun jo de 3 andre.
For enden af marken er en stor skrænt som fører ned til vandet.
Pludselig sagde Paya " Se jeg kan flyve " og væk var hun over skrænten, og de 3 andre sprang med hende :-( Øh jeg råbte og råbte og der var ingen reaktion. Jeg selv og Ronja stod vel 75 meter derfra. Så måtte der løbes.
Pludselig kom Paya op hun var endda våd, Coco kom lidt senere. Mens Aya og Woogi var væk.
Jeg nåede skrænten og kiggede ned. Der kunne jeg ca 2 meter nede se Aya hun kunne ikke komme op da der var fyldt med noget krat/buske der hedder havtorn, og det gik lodret ned til hende. Jeg kunne heller ikke nå hende, der var ved at udbrude en smugle panik.

Jeg fik fat på Paya sat snor på hende og bandt den til en pæl. Jeg skulle nu på en længere løbetur for at komme ned på stranden og kunne så håbe at jeg kunne kalde hundene ned til mig. Så var der jo Ronja og da hun så stranden jubiiii og væk var hun, altså i stik modsat retning som den jeg skulle. Jeg må nok erkende at jeg var ligeglad med hende, for nu galte det Aya og Woogi som i panik var begyndt at skrige.
Jeg kom ned til krattet, fik kaldt på Aya da jeg kunne se med det tætte krat " Det var temmelig lukket " så ville Woogi ikke kunne komme igennem. Min næste plan var at jeg skulle ind i det stikkende krat, havde shorts og T-shirt på. Men mit sidste forsøg igen var at kalde temmelig bestemt på Aya, og jeg skal love for at hun kæmpede for at komme ned til mig. Og endelig kom hun med Woogi nærmest hængende i halen :-)

Woogi var helt fortabt, stod og kiggede helt skræmt først på mig så på Aya og derefter så hun vandet og skyndte sig ud for at svømme. Aya elsker også vand, men nægtede at gå i. Coco var bare rundt omkring mig. Og Ronja tja hun var kommet tilbage.
Jeg fik fat på Paya og turen gik stille og rolig hjem. Puha hundene var trætte og jeg var chokeret for tænk hvad der kunne være sket.

Som slutning på dette så har Paya et hul i øret. Aya har et lille hul på indersiden af det ene lår. Og i går opdagede jeg et stort rids, jeg måtte klippe ca 10 cm hår af hende hvor der var gået betændelse i et forholdsvis stort mærke. Så Aya har været den der er kommet værst ud af at prøve at flyve.....

fredag den 7. august 2009

Woogi som fotomodel

Woogi elsker at ligge udenfor og det bedste er nu der hvor hun kan følge med i alt :-)

Den store børste dag

Det var lagt op til den helt store børste dag. Jeg havde gjort bordet klare ude på terrassen. Med diverse børster, sakse og negleklipper.
Woogi elsker at stå oppe på bordet så har hun den helt store overblik :-)
Tja Aya fandt sig også i det, men sjovt var det nu ikke :-)
Også Ronja tænkte om jeg ikke snart var færdig så hun kunne komme ned igen :-)
Paya derimod syntes ikke det var sjovt, og jeg skulle holde meget godt fast i hende.
Coco kunne slet ikke lidt det:-( Så hun var ikke så særlig stor.
Men alle hunde blev børstet, klippet og fik ordnet negle :-) Og bagefter fik de alle en tykke ting af mig :-)